kabinväskaNär man ska ut och resa gäller det att packa smart. Man vill varken ha för mycket eller för lite med sig. Om man ska flyga och endast tänker vara borta några dygn, till exempel över en helg, behöver man inte packa så mycket. Det man behöver är ett par ombyten, hygienartiklar och kanske sin dator eller en bok. Då kan det räcka utmärkt med en kabinväska.

En kabinväska är en väska av mindre format. Kabinväskan får du ta med direkt in i flyget och behöver inte checka in den. En sådan väska får väga max 8 kilo och inte vara större än 55 cm höjd, 40 cm bredd och 23 cm djup. Dock kan vissa flygbolag kräva mindre mått, så kolla alltid detta innan du reser.

Köp kabinväskan online!

Eftersom det finns väldigt många olika varianter på resväskor kan det vara ett bra alternativ att titta på internet innan du beslutar dig för ett köp. På nätet finns många olika varianter att välja på. Många tycker det är smidigt att ha en kabinväska med hjul så man enkelt kan dra den, även om den inte väger så mycket. Allt som underlättar resandet är bra.

Det finns hårda kabinväskor och mjuka, enfärgade eller med mönster. För barn finns roliga motiv de känner igen från böcker eller filmer. Oavsett vem som ska ha väskan kan ni enkelt hitta något för varje smak. En del kabinväskor ser ut som små resväskor medan andra mer liknar en bag. Det de har gemensamt är att de håller sig inom måtten och är godkända som handbagage på flyget.